Olemme olleet jumissa monta viikkoa tuotehaun kanssa ja sen takia myös blogin kirjoittaminen on ollut tauolla. Aikapula ja Tarjan vaikeudet Chromen päälle asennettavien lisäosien kanssa ovat selityksemme. Tilanne on ärsyttänyt molempia, varsinkin Annea, koska keväällä kävi juuri samalla tavalla. Koko prosessin haastavin osuus on juuri löytää se ensimmäisenä myytävä tuote, ja tähän kohtaan niin moni jää jumiin ja moni myös lopettaa tässä vaiheessa. Mutta me emme ole antaneet periksi ja näytekappaleet ovat nyt matkalla Tarjan luo Espanjaan!

Ongelmien selättäminen, yksi kerrallaan

Vaikeudet on tehty voitettavaksi, eikö niin? Tarjan työkaluongelmat lopulta ratkesivat uuden koneen hankintaan ja nyt hän onkin päässyt taas hyvään vauhtiin. Tästä opimme sen, että liian kauan ei kannata yrittää saada mahdotonta asiaa ratkaistua, vaan täytyy etsiä vaihtoehtoisia reittejä tilanteen selättämiseksi.

Aikapula on varmasti kaikille ruuhkavuosia eläville tuttu juttu. Ei auta muuta kuin kirjata ylös kaikki tehtävät asiat ja hoitaa ne yksi kerrallaan. Kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsimme, käytämme ilmaista projektinhallintatyökalua Trelloa. Kirjaamme sinne kaikki tehtävät, jaamme ne nimilapuilla keskenämme ja vähintään kerran viikossa käymme Skype-puhelulla lappuja läpi. Tsekkaamme, mitä on edellisen puhelun jälkeen tehty, priorisoimme seuraavat tehtävät asiat ja tsekkaamme myös, josko aikatauluja tarvitsee muuttaa ja onko jotain asioita, joita emme enää koe tarpeelliseksi tehdä.

Haastavinta tässä meidän yhtälössä on se, että Antazoniin liittyvät tehtävät ovat vain yksi osa töitämme, ja ne muut työt tuppaavat nielemään välillä kaiken ajan. Tähän lääkkeenä on ainoastaan tiukka itsekuri ja se, että molemmat aikataulutamme ”master-kalenteriin” myös siivun Antazon-töillemme. Suunnitelmien täytyy olla realistisia, koska muuten niitä on mahdoton noudattaa. Meillä kaikilla on kuitenkin käytössä vain 24 tuntia vuorokaudessa.

Tuotehaun kriteerejä

Olemme käyneet läpi kymmeniä tuoteideoita, joita etsimme googlettamalla erilaisia trendejä, uusia julkaisuja ja hyvin myyviä tuotteita sekä näiden hakujen kautta löytyviä tuotteita samoissa kategorioissa tai niiden oheistuotteita. JungleScout-työkalulla olemme tsekanneet potentiaalisen tuotteen sijoitusta eri hakusanoilla myyntilistauksissa (BSR= best seller rank) sekä myös myyntilukuja. Varmistamme, että valitulle tuotteelle on tarpeeksi kysyntää.

Muita kriteerejä meillä on tuotehaussa ollut mm. tuotteen koko (mitat ja paino), jotta se on Amazon standard size, jolloin Amazon FBA-kulut ovat mahdollisimman alhaiset. Etsimme myös tietynhintaisia tuotteita, jotta alkuinvestointi ei kasva liian suureksi. Näin minimoimme mahdollisia tappiota, jos tuote ei sattuisikaan myymään hyvin.

Teemme myös kilpailija-analyysia, miten muut vastaavaa tuotetta myyvät esittelevät tuotteensa. Pystymmekö tekemään joitakin asioita tuotelistauksessa paremmin, esim. tuotteen kuvauksissa, ohjeissa, kuvissa tai hakusanojen valinnoissa. Hinnalla kilpailu voi olla vaikeaa Amazonissa, mutta tuotelistauksen hyvä laatu on varmasti erottautumistekijä.

Tarja löysi hyvän tuoteidean, mutta kun hän luki tuotteen arvosteluja, osoittautui, että ehkä laadultaan se ei olekaan kovin hyvä. Tästä tuoteideasta hän sai kuitenkin toisen idean, jonka me olemme nyt valinneet jatkoon.

Näytekappaleiden tilaaminen

Tarja on ottanut yhteyttä useaan eri toimittajaan Alibabassa. Hän on pyytänyt tarjouksia erikokoisista tilausmääristä, jotta pystymme vertailemaan eri toimittajia keskenään. Hän on myös kysellyt, mitä maksaa tuotteen räätälöinti eli logon painattaminen tuotteeseen ja/tai oma pakkaus. Kiinalaisten toimittajien kanssa toimiminen on oma taiteenlajinsa, mutta harjoitus tekee mestarin. Yleensä samoja kysymyksiä pitää kysyä moneen kertaan, jotta saa vastauksen kaikkiin asioihin. Aika helposti erottuvat ne toimittajat, jotka esim. osaavat riittävän hyvää englantia, jotta kommunikointi sujuu helpommin.

Vertailimme tarjouksia ja päädyimme tilaamaan muutamalta toimittajalta näytekappaleen. Näytekappaleet saa yleensä ilmaiseksi tai tosi pientä maksua vastaan, suurin osa kuluista muodostuu lentorahdista. Koska toimittajilla oli useita potentiaalisia tuotteita valikoimissaan, Tarja pyysi samalla toimituksella näytteitä myös muista tuotteista.

Levin Maailmancupanne-levi-mc-2018

Töiden lisäksi pitää olla myös huvia. Anne vieraili ensimmäistä kertaa Levin maailmancupissa (pujottelu) marraskuun puolessa välissä. Levillä Anne on käynyt todella paljon ja muutama kevät sitten asunutkin siellä 6 viikon ajan, mutta maailmancupin aikaan on aina tullut jotakin, mikä on estänyt visiitin. Upea tapahtuma, ja varmaan aika ainutlaatuinen koko maailmancupissa. Naiset tuotiin numerolappujen arvontaa porojen saattelemina ja joulupukki oli mukana arvonnassa.

Poroja oli myös Lapland Avenuella, joka johti kisapaikalle. Kilpailujen voittajat saavat lahjaksi myös nimikkoporon. Huvittavaa tänä vuonna oli se, että lunta oli vain kisarinteessä ja Lapland Avenuella, muu ympäristö toisti syksyn värejä. Levillä säilötään lunta valtavia määriä, jotta kisa pystytään varmuudella järjestämään. Anne pääsi aitiopaikalta katsomaan naisten pujottelun toisen kierroksen maaliintuloa.

Toinen kohokohta viime viikoilta Annelle oli ”Arjen Ahertaja”-kutsu Suomen Jääkiekkoliiton 90v-tilaisuuteen Hartwall Areenalle, jossa oli ensin kakkukahvit ja sitten pelattiin Suomi-Venäjä ottelua Karjala-turnauksessa. Anne pääsi Finkeyn kainaloon!

Joogaa Corona Baarissa

Sitges-sateen-jalkeenTarjan henkireikä on jooga ja hän yrittää pitää kiinni siitä, että pääsee edes kerran viikossa nauttimaan harjoituksen jälkeisestä rauhallisesta mielestä ja liikkuvasta kehosta. Ryhmä kansainvälisiä naisia (ja muutama mies) on harjoitellut tähän asti meren äärellä aallonmurtajalla.

Viime viikosta lähtien ryhmä sai käyttöönsä Vista Corona baarin tilat ennen kuin avaavat kahvila-baarinsa muille asiakkaille. Samalla kun työntekijät asettelevat pöydät ja tuolit terassille, ryhmä joogaa kaikessa ”rauhassa” jättäen taustaäänet huomiotta ja keskittyvät harjoitukseen oman hengityksen tahdissa. Tilan käyttö mahdollistaa sen, ettei tarvitse perua harjoitusta edes sateen yllättäessä ja sadetta onkin tänä syksynä piisannut normaalia enemmän. Vista Coronan tila on olutmerkin uusi konsepti ja haluavat tehdä yhteistyötä erilaisten tapahtumien kanssa. Kun joogaryhmä saa tilan käyttöön aamuisin, niin vastaavasti opettaja tuo heille uusia asiakkaita ja kerran kokeiltua joogabrunssia jatketaan vielä joulukuussa. Yhteistyötä parhaimmillaan, josta molemmat osapuolet hyötyvät.

Seuraavassa blogissa pääsemme toivottavasti kertomaan, että olemme vihdoin ja viimeinen valinneet ensimmäisen tuotteen, ja ensimmäinen tilauserä on matkalla Amazonin varastoon!

P.S. Tilaa uutiskirjeemme, jos haluat blogipäivitys-ilmoituksen sähköpostiisi!