Tuotteen etsinnän teoria on nyt melkein hallussa, mutta käytännön työhön tuli pikkasen viivästystä, koska Tarja ei ole saanut asennettu tarvittavia työkaluja koneeseensa (johtuen koneen asetuksista). Mennyt viikko on tästä huolimatta ollut vauhdikas ja mielenkiintoinen, koska olimme yhdessä reissussa viime viikonloppuna Tukholmassa. Anne ehdotti vähän aikaa sitten, että jos menisi käymään Tarjan luona Espanjassa koulun syysloman aikaan. Mutta Tarjalla olikin muita suunnitelmia.

Itsensä kehittäminen

Meillä on molemmilla suuri halu kehittää itseämme koko ajan. Siihen löytyy erilaisia kanavia. Anne kuuluu mm. Yrittäjät-järjestöön, joka järjestää paljon tapahtumia ja koulutuksia. Anne suoritti juuri myynnin ammattitutkinnon ja ensi viikolla alkaa uusi vuoden kestävä koulutus. Kyseessä on Tuotekehitystyön ja palvelumuotoilun erikoisammattitutkinto, jota hyödymme suoraan yrityksessämme Amazon kauppiaina.

Tarja osallistui Tukholmassa Zinzinon Annual Event-tapahtumaan, joka kokoaa vuosittain yhteen yhtiön edustajia eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui lähes 3000 henkeä, joista kaukaisimmat olivat tulleet Pohjois-Amerikasta ja Australiasta. Tulevaisuudessa markkinoiden avauduttua osallistujia on varmasti myös Intiasta ja Kiinasta.

Zinzino-Randy-Gage

Viikonlopun odotetuin puhuja oli inspiroiva esiintyjä, amerikkalainen Randy Gage. Hän esiintyy ja motivoi ihmisiä vuosittain useissa tilaisuuksissa ja on kirjoittanut monta kirjaa yrittämisestä, vaurastumisesta, itsensä kehittämisestä ja motivoinnista. Mahtava energia ja huikea esiintymistaito ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi.

Uudet roolitukset

Lensimme molemmat Tukholmaan torstaina. Sen verran myöhään olimme keskustassa, että päätimme jättää työt siltä päivältä ja keskittyä kuulumisten vaihtamiseen sekä illalliseen. Toki suurin osa keskustelluista asioista liittyi yritykseemme. Olemme tunteneet toisemme jo noin 15 vuotta, mutta nyt olemme uudessa roolissa, kun ystävyyssuhteen lisäksi olemme työpari. Ystävästä et välttämättä etukäteen tiedä, millainen hänen työskentelytapansa on. Toki jonkinlaista aavistusta saat perusominaisuuksista, mutta miten ystävä suhtautuu esim. siihen, kun toinen ei tee sovittuja asioita tai jos jokin menee pahasti pieleen. Meillä on vielä bisnespartnereina kuherruskuukausi menossa, mutta toivotaan, että se jatkuu mahdollisimman pitkään ja jatkossa syventyy toisiamme vahvistavaksi voimaksi.

Unelmat jo osaksi toteutuneet

Molempien unelma on tehdä aika- ja paikkariippumatonta työtä. Unelma on jo osaksi käynyt toteen. Tarja tekee kansainväliselle yritykselle ja meidän yhteiselle yritykselle työt pääosin etänä Espanjasta. Työaikakin on joustava. Anne on ollut yrittäjä piirua vaille kaksi vuotta. Joustavuutta työn tekemiseen on riittävästi ja yhden kevään Anne teki töitä mökiltään Leviltä. Ongelmana on toistaiseksi ollut riittävän tulovirran saanti. Anne on yrittänyt jo monia eri liiketoiminta-alueita, mutta mikään ei ole saanut kunnon potkua alleen.

amazoonarit-tukholmassa

Molempia mietitytti myös tulevaisuus, mm. miten ja missä muodossa nykyiset työkuviot jatkuvat. Sen takia aloimme harkita uusia tulolähteitä, joissa olisi tasainen kassavirta ja mahdollisuudet myös kasvattaa liiketoimintaa tarpeeksi suureksi. Toiveemme on, että ajankäyttö työ- ja vapaa-ajan suhteen olisi entistäkin joustavampaa, ja ennen kaikkea työn tekeminen olisi mielekästä, haastavuutta kaihtamatta. Miettimällä asiat eivät muutu, täytyy myös toimia.

Pikkasen myös huvia

Antazon-almost-after-work

Perjantai päivän teimme ahkerasti töitä, niin ahkerasti, että meinasi illallinen jäädä kokonaan väliin, ja kiukkukin alkoi Annella jo nousta pintaan verensokerin laskettua liian alas. Tämän puutteen korjasimme kuohuviinillä työpäivän loppumetreillä. Lauantain ja sunnuntain Tarja oli edellä mainitussa Zinzinon tapahtumassa, mutta ehdimme pitää kuitenkin lyhyet palaverit molempina päivinä. Totesimme molemmat, että vaikka etätyö on mahtava juttu, niin on todella tärkeää tavata välillä ihan fyysisestikin. Sunnuntaina suuntasimme takaisin kotipesiimme, toinen Suomeen ja toinen Espanjaan. Reissu oli niin hyvä, että päätimme toistaa sen myös ensi vuonna, mutta päivää pidempänä.

Ensi viikon kova tavoitteemme on löytää ensimmäinen myytävä tuotteemme Amazoniin, miten sen löysimme, siitä sitten ensi viikolla!

P.S. Tilaa uutiskirjeemme, jos haluat blogipäivitys-ilmoituksen sähköpostiisi!