Suunnitellen kohti päämäärää

Olemme molemmat työskennelleet vuosikausia suurissa yrityksissä, joten olemme tottuneet kvartaalitalouteen sekä erilaisten suunnitelmien tekemiseen. Meille oli luontevaa yrityksen alkumetreistä lähtien alkaa järjestelmällisesti suunnitella sekä yrityksen talousasioita että tekemistä. Olemme molemmat myös käyneet lukuisia kursseja, joissa opetetaan miten suunnitelmia on järkevää tehdä, miten niitä seurataan ja tarvittaessa tehdään korjaavia toimenpiteitä.

Ensin määrittelimme yrityksemme neljä aihepiiriä, johon keskitymme. Sen jälkeen määrittelimme kullekin aihepiirille vision eli mihin pyrimme 10 vuoden tähtäimellä. Sen jälkeen määrittelimme toimenpiteet, joita tekemällä visiomme toteutuu. Tässä siis yksinkertaisuudessaan pitkän aikavälin suunnitelma. Aluksi määrittelimme ensimmäisen tilikauden suunnitelman vuositasolla, jonka pilkoimme kuukausitasolle ja sitten vielä viikkotasolle. Lopuksi vielä määrittelimme listan asioista, joita EMME tee, jotta keskitymme oleelliseen. Suunnitelman teko on sen verran vaiheessa, että pitäisi vielä määritellä palkinnot, jotka saamme, kun pääsemme tavoitteisiin.

Seuraamisen sietämätön tärkeys

Hyvät suunnitelmat ovat vain puoli ruokaa. Suunnitelman toteutumisen seuraaminen on erittäin tärkeää. Täytyy olla rohkeutta muuttaa suunnitelmaa tarpeen mukaan, jos nähdään, että siihen on tarvetta. Mitä aikaisemmin korjaavat toimenpiteet tehdään, sitä edullisemmaksi se bisneksen kannalta yleensä tulee.

Antazon-Tarja-office

Hallitsemme tehtäviämme Trello -projektinhallintatyökalulla. Kyseessä on ketterä, ilmainen ja helppokäyttöinen pilvipalvelu. Asumme eri maissa, Anne Suomessa ja Tarja Espanjassa, joten harvemmin olemme fyysisesti samassa paikassa. Kasvokkain kuitenkin olemme viikoittain Skype-palaverissa, jossa käymme järjestelmällisesti ensin edellisen viikon aikana tehdyt tehtävät, sen jälkeen tulevan viikon tehtävät ja niiden jako keskenämme. Ilmaisessa Skype-palvelussa voi myös helposti jakaa näyttöä.

Tällä hetkellä teemme molemmat myös muita töitä, ja olemme perheellisiä, joten ajan jakaminen järkevästi monien eri tahojen ja tehtävien kesken on hyvin haastavaa. Entistä tärkeämpää on oman jaksamisen seuraaminen ja ajankäytön priorisointi, suunnitelmallisuus auttaa myös tässä. Tulevaisuudessa tarkoituksenamme on jakaa osa työtehtävistä virtuaalityöntekijöille eli ostaa työvoimaa tarpeen mukaan ulkomailta käyttäen siihen erikoistuneita palveluita kuten esim. upwork.com.

Amazon kauppiastilin avaaminen

Anne suoritti 8 viikon Tonyn ja Vikin Amazon Mastery -kurssin huhti-toukokuussa tänä vuonna ja Tarja on parhaillaan kurssilla, jonka materiaalin läpikäymiseen ja oppimiseen uppoaa iltojen ilot ja viikonloppujen riemut 🙂 Etenemme suurinpiirtein käynnissä olevan kurssin mukaisesti. Ensimmäisiä tehtäviä on avata kauppiastili Amazon US-kauppapaikkaan. Amazonilla on useita eri kauppapaikkoja, tällä hetkellä yhteensä 13 eri puolilla maailmaa. Huhuja on liikkunut myös Pohjoismaiden kauppapaikan avaamisesta. US-kauppapaikka on ehkä helpoin aloittaa kahdesta eri syystä: kauppiastilin avaaminen helpompaa verrattuna esim. Eurooppaan ja kauppakielenä on englanti. Amazon toimii aina paikallisella kielellä kauppapaikoissaan.

Kauppiastilin avaaminen on melko yksinkertainen operaatio, mutta riippuen avaamista käsittelevistä henkilöistä, mutkia saattaa tulla matkaan. Tilin voi avata joko yksityishenkilönä tai yrityksenä. Avaamiseen tarvitaan passikopio ja tiliote, jolla todistetaan, että yritys tai henkilö on olemassa. Amazon ohjeistaa, mitä täytyy tehdä. Joskus kelpaa jopa suomenkielinenkin tiliote, mutta yleensä vaatimuksena on englanninkielinen. Tiliotteen voi kääntää englanninkieliseksi pdf-kääntäjällä tai pyytää pankista virallisen todistuksen tilin olemassaolosta. Tärkeintä on, että kaikissa dokumenteissa on nimi, osoite ja muut tiedot täsmälleen samalla tavalla kirjoitettuna, muuten tilin avaaminen voi tökkiä pahemman kerran. Amazon Support ilmoittaa, miksi tilin avaaminen ei onnistu ja mitä täytyy tehdä toisin. Nämä viestit kannattaa lukea huolella ja toimia ohjeistuksen mukaan. Anne oli avannut kauppiastilin jo keväällä. Tiliotteen kääntäminen piti tehdä kolmeen kertaan, kunnes se lopulta meni läpi. Tilin muuttaminen toisen yrityksen nimiin meni jo todella helposti, pelkästään muuttamalla jo avatun tilin tietoja.

Amazon Mastery Live – tapahtuma

amazon-mastery-live-tony-anne-marko

Anne osallistui lauantaina 13.10.2018 ensimmäiseen Amazon Mastery Live -tapahtumaan Helsingissä. Oli todella hienoa tavata oppi-isät sekä Marko Pyhäjärvi (verkkokaupan ja Facebook-markkinoinnin ammattilainen) että tietenkin Tony & Vik. Tapahtuma oli loppuunmyyty, yhteensä 100 osallistujaa, sekä jo useamman vuoden Amazonissa kaupanneita että vasta kauppiaaksi ryhtymistä harkitsevia. Anne sai paljon vinkkejä, miten Amazon-kauppiaana kannattaa ja ei kannata toimia. Yleensä tapahtumien tärkein anti on verkostoituminen, niin tälläkin kertaa. Katsotaan, mitä hedelmää tämä tuottaa jatkossa!

Seuraa blogiamme jatkossakin, niin kerromme, miten matkamme Amazon-kauppiaiksi etenee. Ensi viikolla kerromme miten myytävän tuotteen etsiminen edistyy ja kuulumisia reissultamme Tukholmaan!

P.S. Tilaa uutiskirjeemme, jos haluat blogipäivitys-ilmoituksen sähköpostiisi!