Tuotteen tilaus ja toimitussuunnitelma

Pääsimme vihdoin tilaamaan ensimmäisen tuotteen valmistajalta, vaikkakin osuimme juuri harmillisesti Kiinalaisen uuden vuoden aikaan, jolloin kaikki toiminta seisahtuu kahdeksi viikoksi. Toimitus ei siis ehtinyt lähteä ennen lomia, mutta onpahan aikaa varmistaa kaikki muut toimitukseen liittyvät asiat ennen ensimmäistä toimitusta.

Ennen tuotteen tilaamista toimittajalta pitää tehdä toimitussuunnitelma (Shipping Plan) Amazon Seller Centralissa. Se on tehtävä ennen kun tuote tilataan, jotta varmistetaan toimitukselle annetut kriteerit. Amazon ilmoittaa FBA myyjälle, mihin varastoon tuote lähetetään ja useimmiten lähetys jaetaan eri varastoihin, jotta varmistetaan tuotteen nopea toimitus asiakkaalle. Tarvittavia tietoja ovat esimerkiksi tuotteen mitat ja paino, onko se yksittäin pakattu vai onko useita täysin samanlaisia tuotteita samassa laatikossa.

Lisäksi tarvitaan koko lähetyspakkauksen mitat ja paino sekä tarkasti lähettäjän osoite ja yhteystiedot. Jokaisessa yksittäisessä tuotteessa ja lähetettävässä laatikossa tulee olla viivakooditarra, jotta tuotteen varastointi ja lähetys asiakkaalle sujuu mahdollisimmat nopeasti Amazonin päässä. Tarrat on siis tulostettava, lähetettävä toimittajalle ja lisättävä tuotteisiin, ennen kuin tuotteet lähtevät kohti Amazonin varastoa.

Hakusanojen merkityksestä

Amazon-verkkokauppaan harvoin eksyy käyttäjiä, joilla ei olisi osto mielessä, sinne ei siis tulla vain pyörimään. Siinä mielessä Amazonissa myyminen on ehkä helpompaa kuin esimerkiksi tavallisessa verkkokaupassa. Vaikeusastetta lisää kuitenkin se, että myyjiä on todella paljon, joten kilpailu myyjien kesken on kovaa.

beverage-2031238-480

Potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotetta hakusanalla, tai pikemminkin hakusanojen yhdistelmillä eli hakulausekkeilla, joita he syöttävät hakuriville ja saavat samalla vinkkejä, millä hakulausekkeilla muut ovat hakeneet. Keräsimme Helium 10 -työkalulla 5 kilpailijan tuotteiden hakulausekkeet, niitä löytyi melkein 16000!

Analysoimme dataa etsimällä joukosta hakulausekkeet, jotka olivat tuottaneet parhaiten myyntiä ja joilla oli tehty eniten hakuja, mutta joilla oli vastaavasti vähiten myyjiä. Poistimme joukosta hakulausekkeet, jotka eivät kuvaa meidän tuotetta. Lisäksi arvotimme hakulausekkeet tärkeysjärjestykseen. Lopuksi vielä purimme hakulausekkeet yksittäisiksi sanoiksi, jotka sitten täytyy sisällyttää tuotelistaukseen.

Tuotelistaus

Yksinkertaistettuna tuotelistauksen laatiminen Amazonin Seller Centralissa tarkoittaa sitä, että tuotteelle määritetään otsikko, ladataan julkaistavaksi valitut kuvat ja kirjoitetaan kuvaus. Käytännössä tätä ennen on tehty jo monia toimenpiteitä, jotka vihdoin alkavat näkyä käytännössä. Ennen tuotelistauksen tekoa on syytä tarkistaa Amazonin ohjeistus tuotelistaukseen.

Tuotelistausta, joka siis käsittää otsikon, tuotteen kuvat sekä lyhyet luettelotekstit (bullets) että pidemmän kuvauksen, varten olimme tutkineet kilpailijoiden vastaavia tuotelistauksia, miettineet mahdollisia ostamisen esteitä ja asiakkaan kokemusta. Miksi asiakas ostaisi ennemmin meidän tuotteen kuin kilpailijan? Minkä asiakkaan ongelman me tuotteellamme ratkaisemme? Mitä ongelmia asiakkaalla on ollut vastaavien tuotteiden kanssa ja voimmeko ratkaista ne esim. paremmalla ohjeistuksella?

Alustava tuotelistaus on syytä tehdä jo ennen näytekappaleiden tilausta, jotta nähdään, onko tuotteen myynnille mahdollisia esteitä, esimerkiksi tarvitaanko sellaisia todistuksia, joita toimittajalta on mahdoton saada. Tilauksen tekemisen jälkeen, kun odottaa tilauksen saapumista Amazonin varastoon, on aikaa viimeistellä tuotelistaus.

On paikallaan miettiä, olisiko parempi käyttää ammattilaista kuvien tai tekstien tuottamiseen. Koska kuvat ovat äärimmäisen tärkeitä, varsinkin pääkuva, se joka näkyy hakusivulla, käytimme kuvien ottamiseen ja käsittelyyn ammattilaista. Mitä enemmän tuotelistauksessa on laadukkaita kuvia, sen parempi. Kuvissa olisi hyvä olla jotakin omaperäistä ja tunnetta mukana, sillä näillä eväillä erottaudutaan.

Natiivi ammattikirjoittaja (copy writer) tuottaisi aivan varmasti laadukkaampaa tekstiä esim. käyttämällä juuri oikeita sanoja ja rikkaampaa ilmaisua kuin mihin me pystymme. Päätimme nyt ensimmäisellä kerralla tehdä tekstit itse, mutta jos myynti ei lähde hyvin käyntiin, tekstejä on väistämättä viilattava ja siinä vaiheessa lienee viisainta käyttää ammattilaista. Ammattikirjoittajan käyttö ei ole välttämättä hirvittävän kallista, jos tilaa tällaisen yksittäisen työn esim. upwork.com – palvelusta.

Kun tuotetta on myyty jonkin aikaa, on syytä tarkastella, millä hakusanoilla se myy parhaiten tai millä hakusanoilla se ei myy ollenkaan, ja viilattava tuotelistauksen tekstejä (otsikko, bulletit, kuvaus) sen mukaan. Myös eri pääkuvilla olisi syytä tehdä testausta.

Dreamboard / Vision Board

Dreamboard-Vision-Board

Pari viikkoa sitten Tarja osallistui paikallisten yrittäjänaisten järjestämään tilaisuuteen, jossa oli tavoitteena itse kunkin tehdä itselleen Unelmakartta (Vision board / Dream Board). Vuosi sitten hän osallistui vastaavaan tilaisuuteen ensimmäistä kertaa elämässään. Tuollon kävi niin, että hän innoissaan leikkasi lehdistä paljon innostavia, inspiroivia ja kauniita kuvia. Paperille näistä päätyi vain osa ja loppu unelmakartasta oli tarkoitus viimeistellä kotona. Näin ei kuitenkaan koskaan käynyt, vaan se jäi viimeistelemättä.

Muutamasta paperille liimatusta kuvasta voi kuitenkin vetää yhteyden viime vuotisiin merkittäviin asioihin, joista toinen liittyy vanhan harrastuksen uudelleen aloittamiseen ja toinen liittyy juuri tämän yrityksen perustamiseen tai lähinnä yhtiökumppaniin. Pakko uskoa, että työstäessä unelmia, niistä tulee vähitellen tai jopa huomaamatta tavoitteita, joita kohden mennään askel kerrallaan.

Oikeanlainen verkostoituminen

Anne on ahkera osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Välillä nämä tuppaavat viemään aika paljon aikaa ja on syytä miettiä, onko niistä sitten kuitenkaan hyötyä itselle tai liiketoiminnalle tulevaisuudessa, voisiko senkin ajan käyttää tehokkaammin. Toki se tehokkuus ei ole ainoa kriteeri tapahtumiin osallistumiselle, sillä välillä on hyvä vaan tavata muita ihmisiä yksin puurtamisen sijaan.

Tänä aamuna Anne osallistui The Advantage Breakfast – Retail tapahtumaan, jossa oli positiivinen ja rento pöhinä. Siellä oli mukana niin kokeneita kivijalkakauppiaita kuin verkkokauppiaitakin. Parasta antia oli keskustelut muiden kanssa, ja niistä ehkä poikivat tulevaisuuden yhteistyöt. Mieleenpainuvin lausahdus esityksistä oli ”Syö omaa koiranruokaa!” eli mieti ostaisitko itse omaa tuotettasi omasta verkkokaupastasi?

Order-micheile-henderson

P.S. Tilaa uutiskirjeemme, jos haluat blogipäivitys-ilmoituksen sähköpostiisi!