Suuri päätös on nyt tehty ja ensimmäinen myytävä tuote on valittu! Etenemme tässä projektissa arvioitua paljon hitaammin, mutta etenemme kuitenkin.

Näytekappaleiden testaus

Tilasimme näytekappaleita Alibabasta useilta eri toimittajilta. Myyntiin ajatellun tuotteen lisäksi tilasimme samalla muita samantyyppisiä tuotteita, koska suurin kustannus pienissä lähetyserissä on lentorahti. Näin ollen saimme samalla hinnalla useampia näytteitä.

Varsinaisen myyntiin tarkoitetun näytteen saavuttua, arvioimme sitä ulkonäön, tuntuman ja jopa hajun perusteella. Lisäksi tuotetta testattiin sen käyttötarkoituksessa, jotta voitiin varmistua sen kestävyydestä ja laadusta.

Tuotekuvaukset ulkona ja studiolla

2018-tuotekuvaus-koira-Espanja

Löysimme aivan ihanan ammattivalokuvaajan Espanjasta. Hän on Tarjan ystävä ja kerrottuamme mistä on kyse, sovittiin yhteinen kuvaushetki ulkona. Hän oli aivan innoissaan, sillä kuvaus poikkesi hänen tavanomaisista kuvauksista, vaikka onkin erittäin kokenut ja tehnyt paljon kuvauksia erityisesti Pohjoismaalaisille yrityksille.

Erityisen tästä kuvauksesta teki se, että meillä oli eläin mukana kuvauksissa. Kuvaus oli suoritettu noin tunnissa ja saatiin aivan mahtavia kuvia, joista oli haastavaa valita ne parhaimmat. Lisäksi myyntiin tuleva tuote kuvattiin studiolla ja kuvaaja innoistuikin ”leikkimään” tuotteella. Minkäs sille ammattivalokuvaaja taiteelliselle luonteelleen voi. Nyt hänkin odottaa innolla, että kuvat julkaistaan Amazonissa.

Joululoma Vietnamissa

Anne lomaili perheineen joulunajan Vietnamissa. Aika kului enimmäkseen mainiolla hotellialueen uima-altaalla tai rannalla, mutta lomaan sisältyi hieman myös Vietnamin historiaan ja paikalliseen elämään tutustumista.

Phu Quoc on uudehko lomasaari, josta rakennetaan kovalla vauhdilla kilpailijaa Thaimaan Phuketille. Merten roskaantuminen on suuri huolenaihe, joten oli sääli nähdä, kuinka välinpitämättömästi sekä paikalliset että turistit heittivät jätteitä ympäristöön. Valitettavasti jätehuolto tälläkin saarella oli vielä aivan lapsenkengissä, mutta eniten tekemistä olisi globaalisti väestörikkaiden maiden asennekasvatuksessa.

Piipahdimme myös muutamaksi päiväksi Ho Chi Minh (ent. Saigon) kaupunkiin. Vierailimme sen läheisyydessä olevissa sodanaikaisissa tunneleissa todella autenttisissa tunnelmissa, koska alueella oli mahdollista myös ampua konekivääreillä, ja pauke kuului koko alueella. Sodan aikaisista kärsimyksistä sai pienen tuntuman vierailun aikana. Hartain toiveeni on, että voisimme elää sovussa keskenämme, eikä missään päin maailmaa sodittaisi.

 Visiitti Suomeen

tarja-koira-Suomessa

Tarja vietti perheineen joulun ja uuden vuoden Suomessa. Tänä vuonna saapuminen oli erityisen mieluisaa, sillä lumi satoi juuri ennen joulua ja pysyi maassa koko visiitin ajan. Välillä pakkasta oli enemmän, mutta päivät olivat kauniita, kun aurinkokin pilkahti muutaman kerran :).

Lapset nauttivat Suomen kavereiden seurasta ja pääsivät luistelemaan kentän lisäksi myös meren jäälle. Sukulaisia ja ystäviä on aina ihana nähdä, mutta aika ei valitettavasti riitä kaikkien läheisten tapaamiseen. Jos yrittäisi tavata kaikki rakkaat ihmiset, niin kaikki päivät olisi tarkkaan aikataulutettava ja siitä tulisi melko stressaavaa. Täytyy jättää joitain tapaamisia seuraavaan kertaan.

Suomen visiitti ei ollut pelkkää lomailua, sillä Tarja työskenteli arkipäivät työnantajansa toimistolla ja Annen saavuttua kaukomatkalta otettiin iltaisin myös yhteistä työaikaa ja työskenneltiin Annen toimistolla. Säännöllisin väliajoin on tärkeää työskennellä samassa tilassa ja tehdä asioita yhdessä. Yhteiset huvitukset jäivät seuraavaan kertaan.

Viimeisenä viikonloppuna Tarja osallistui kaksipäiväiseen hyvinvointi- ja liiketoimintaseminaariin, josta sai taas hyviä eväitä sekä arkeen, työelämään että yrittämiseen. Energiaa ja erilaisia näkökulmia tarvitaankin, jotta jaksetaan pitää fokus ja suunnitelmallisuus yrityksen kannalta tärkeissä asioissa.

Seuraavaksi teemme ensimmäisen tuote-erän tilauksen Kiinasta, tuotelistauksen Amazon.com-kauppapaikalle  ja odotamme jännityksellä, miten myynti lähtee käyntiin.

P.S. Tilaa uutiskirjeemme, jos haluat blogipäivitys-ilmoituksen sähköpostiisi!