Ensimmäinen tuotteemme on nyt ollut reilun viikon verran myynnissä Amazon.com -verkkokaupassa ja ensimmäinen myynti tuli eilen aamulla! Toimittajan lähettämät paketit saapuivat eri aikaan Amazonin varastolle, mutta silti tuotteet näkyivät varastosaldoissa heti seuraavana päivänä ensimmäisen paketin saapumisesta. Nyt jännitämme millä vauhdilla tuotteita alkaa menemään.

Mainoskampanjat Amazonissa

Se, että tuote on Amazonin varastossa sekä listaus kuvineen ja kuvauksineen tehty Seller Centraliin, ei automaattisesti tarkoita kovia myyntejä. Amazon ei ole perinteinen verkkokauppa, jossa tuotteita haetaan valikosta kategorian tai esimerkiksi pelkän koon tai värin mukaan. Amazon-myynnissä pärjätäkseen tuotteen pitää löytyä eri hakusanoilla ja myyjän täytyy panostaa hakusanaoptimointiin toden teolla.

Chess

Alkuvaiheessa tuotetta kannattaa mainostaa melko paljon. Mainokset näkyvät Amazonin sivuilla ns. Sponsored Products tiedolla. Mainoskampanjat voidaan tehdä tietylle ajanjaksolle tai toistaiseksi voimassa olevaksi. Lisäksi kampanjaan täytyy määritellä onko se ns. automaattinen vai määritteletkö hakusanat itse. Mainostaminen on tavallaan huutokauppaa muiden kauppiaiden kanssa. Olemme saaneet kursseilla tietoa siitä, että mainoskampanjat on syytä aloittaa heti, kun tuote on saapunut Amazonin varastolle. Näin ollen teimme tuotteelle sekä automaattiset että manuaaliset mainoskampanjat.

Tietoa on kurssimateriaalin lisäksi pitänyt hakea eri lähteistä ja ohjeita löytyykin kuinka kampanjat tehdään, mutta tietoa eri mainoskampanjoiden eroista onkin vaikeampi löytää. Hakusanaoptimoinnin kanssa on tehtävä jatkossakin töitä ja sitä työstetään seuraavina viikkoina.

Facebook mainostaminen

Anne on tutustunut jo aikaisemmin hiukan Facebook-mainontaan, ja käyttänyt Facebook Business Manager -ohjelmaa. Uuden yritystilin lisääminen tuotti yllättäviä vaikeuksia. Sellaista valintaa ei nimittäin ole missään, jos olet jo sisällä Business Manager-ohjelmassa. Onneksi apua löytyi Facebook Ad Masters -kurssin yksityisestä Facebook-ryhmästä, tätäkin kurssia Anne voi suositella. Vinkkinä muillekin, että näet kaikki hallinnoimasi tilit tämän linkin kautta, ja voit myös lisätä uusia yritystilejä.

Facebookissa voi mainostaa aika pienillä summilla, ja saada kuitenkin hyviä tuloksia aikaan. Mainostaminen Amazon-kauppapaikkaan eroaa esim. omaan verkkokauppaan mainostamisesta sillä, että pikseliä ei voi hyödyntää eli ei pysty analysoimaan mainostamisen tuloksia muuten kuin manuaalisesti vertaamalla mainoskuluja Facebookissa ja myyntituloja Amazonissa.

Kaikista tärkeintä Facebook-mainonnassa on kohdentaminen, jottei mainosrahoja kulu turhiin klikkauksiin. Meillä maavalinta oli helppo, koska myymme tällä hetkellä vain Jenkeissä, mutta sitten arvoimme ikähaarukkaa ja kiinnostuksen kohteita, jotta saataisiin kattava, muttei liian suuri kohdejoukko. Mainoskampanjamme on nyt pyörinyt reilun viikon verran, saanut näyttökertoja yli 12000 ja klikkauksia yli 250. Myyntiluvut eivät ole vielä huimia, tosin myynti kirjautuu Amazon Seller Centralissa muutamien päivien viiveellä.

Kumppanuusmarkkinointi -mikä siinä ärsyttää?

Melkein kaikki mitä tällä hetkellä tiedämme Amazonissa myynnistä perustuu siihen, mitä olemme oppineet Tonylta & Vikiltä, sekä Amazon Mastery-kurssilta että Insiders-ryhmästä. Tony & Vik pyysivät meitä kumppanuusverkostoonsa, ja ajattelimme, että miksipä ei, voimme mielellämme suositella Amazon Mastery -kurssia muillekin.

Teimme markkinointia varten oman webbisivun. HUOM! Saa jakaa vapaasti kaikille kiinnostuneille, vielä on muutama viikko aikaa kurssin alkuun. Mainostimme sivua useassa eri Facebook-ryhmässä. Suurimmissa osissa ryhmiä julkaisumme poistettiin, vaikka mielestämme se ei ollut sivuston sääntöjen vastainen. Meitä ihmetytti nämä reaktiot, koska kyseisillä sivustoilla muutkin mainostivat mm. omia kurssejaan, tuotteitaan, verkkokauppojaan ja tapahtumiaan. Osassa ryhmiä julkaisu sai ilkeitä kommentteja.

Miksi kumppanuusmarkkinointi on monien, ns. ”ammattimyyjienkin”, mielestä jotenkin epäilyttävä tapa tehdä liiketoimintaa? Suositteluhan perustuu siihen, että itse on sitä mieltä, että tuote on hyvä, ja useimmiten myös itse testattu. Miksi on väärin saada yritykselle myyntiä suosittelusta?

Niinkuin monesti verkossa huutelussa, niin ehkä tuo huutelu kertoo enemmän niistä huutelijoista. Kommentteja lukiessa tuli mieleen, että aika vähän arvostelijat tiesivät sekä Amazon-myynnistä että kumppanuusmarkkinoinnista. Suurimpaan osaan kommenteista emme edes vastanneet, ei maksa vaivaa.

Sitgesin Karnevaalit

Sitges-Carnaval

Tarjan asuinpaikassa Sitgesissä Carnival on suosituin juhla ja pieneen kylään pakkautuu valtava määrä ihmisiä. Hänen Majesteettinsa Carnestoltes eli ns. karnevaalikuningas avasi karnevaalit ja antoi luvan rajoittamattomaan hauskanpitoon. Karnevaaliviikon kohokohtia ovat paraatit, jotka pidetään sunnuntaina (Rua de la Disbauxa) ja tiistaina (Rua de l’Extermini). Karnevaalien esiintyjät ovat paikallisia ja lähikylien asukkaita, jotka harjoittelevat ohjelmaa jopa puoli vuotta ennen tapahtumaa. Puvut ovat uskomattoman hienoja ja niihin on panostettu satoja tunteja.

Lasten paraatit olivat iltapäivällä ja aikuisten alkoivat iltamyöhään ja kestivät useita tunteja. Sunnuntai-iltana tapahtumassa oli noin 150 000 kävijää. Tiistai illan paraatia oli katsomassa arviolta 250 000 ihmistä. Kulkueissa oli noin 2500 esiintyjää, jotka on jaettu 50 ryhmään. Lasten kulkueessa oli noin 1000 lasta 20 eri ryhmässä. Tämä on siis iso, äänekäs, näyttävä ja iloinen tapahtuma. Lapsilla on koulusta kolme päivää lomaa ja edeltävänä perjantaina koululaisilla on oma Carneval päivä, jolloin myös Carnestoltes vierailee kaikissa kouluissa.

Huipulle naiset – seminaari

antazon-anne-huipulle-naiset

Anne osallistui Naistenpäivänä 8.3.19 Huipulle Naiset -seminaariin Musiikkatalossa. Tilaisuudessa 14 naisjohtajaa/vaikuttajaa esittävät omia näkemyksiään, miten nainen voi päästä huipulle, mitä se sitten kullekin tarkoittaa, ja miten omalla kohdalla urapolku oli edennyt.

Naiset olivat eri aloilta ja ne urapolutkin tosi erilaisia. Useimmat heistä korostivat luottamaan itseensä ja verkostoonsa, olemaan aito sekä tekemään sitä, mihin uskoo. Hyviä ohjeita, aallonpohjissa vaaditaan todellakin rohkeutta mennä tuulta päin. Anne bongasi itsensä myös Hesari-jutun parista kuvasta.

P.S. Tilaa uutiskirjeemme, jos haluat blogipäivitys-ilmoituksen sähköpostiisi!