Kun aika ei riitä

Viime blogi-postauksesta on todella paljon aikaa. Olemme olleet molemmat haastavassa tilanteessa, ja silloin täytyy priorisoida todella tarkoin tekeminen. Mutta Amazon-matka jatkuu, tosin paljon paljon hitaammin kuin alunperin oli toiveissa. Jotakin olemme kuitenkin saaneet aikaiseksi viime kuukausina, siitä vähän enemmän tässä postauksessa.

Miten erottua kilpailijoista?

Amazonissa, kuten muissakin kanavissa, on tärkeää erottua kilpailijoista, jotta saat tuotteellesi myyntiä. Yleensä samalle tuotteelle tai samankaltaiselle tuotteelle löytyy useita myyjiä. Amazonissa ostajat päätyvät tuotteesi sivulle joko mainoksen kautta tai selaamalla hakusanahaun jälkeen tuloksia ja valitsemalla tuotteesi sieltä.

Jotta pääset mahdollisimman ylös haun tulossivulla ja ostaja valitsee juuri sinun tuotteesi, on tehtävä paljon erilaisia asioita. Olemme aiemmin jo puhuneet tuotteen kuvista ja teksteistä (otsikko, bulletit, kuvaus), mainoksista ja hakusanoista. Yksi tapa erottua kilpailijoista on brändätä tuote ja itsesi myyjänä. Me olemme ottaneet ensiaskeleet brändäämisen polulla.

Facebook & logo

adult-2477756__480

Myyjällä olisi hyvä olla Facebook-sivu, jota kautta voit mainostaa ja ohjata liikennettä Amazoniin. Facebook-sivulle keräät seuraajia, jotka ovat kiinnostuneita tuotteistasi. Sivun kautta voit jakaa esim. tietoa tuotteista tai muuta kiinnostavaa materiaalia, jolla saat myös lisää seuraajia.

Facebook-sivulla olisi hyvä olla tarina myyjästä, siihen voit liittää iskulauseen, jonka pohjalta voit suunnitella logon. Logon ei tarpeeksi aluksi olla huippu-design. Me teimme ensimmäisen logomme itse Canva-ohjelmalla. Voit myös palkata edullisen logon tekijän esim. upwork– tai fiverr-palveluista.

Tuotepakkaus

Yksilöllinen tuotepakkaus on mainio tapa erottua kilpailijoista, ja sen avulla voi yleensä esim. nostaa tuotteen hintaa. Yleensä Kiinasta tilatut tuotteet toimitetaan muovipussukoissa. Sama tuote hienossa pakkauksessa voi näyttää paljon laadukkaammalta kuin muovipussukassa.

Yksilöllisen tuotepakkauksen suunnittelu vie aikaa ja rahaa, ja siihen ei kannata heti aluksi ryhtyä. Pienellä vaivalla voit piristää muovipussukkaa esim. pyytämällä toimittajaa lisäämään siihen oman brändisi logo-tarran. Muista kuitenkin, että kaikki Amazonin vaatimat tarrat pitää olla myös pakkauksessa.

Ensimmäinen tuotteemme on myynnissä toimittajan muovipussukassa. Toiseen tuotteemme on pakattu pieneen pahviseen laatikkoon. Se on mielestämme hyvännäköinen sellaisenaan, tosin samaa pakkausta taitaa käyttää myös kilpailijat. Lisäsimme tuotteeseemme brändi-logomme painattamalla. Toinen vaihtoehto olisi ollut lisätä se tarrana, mutta tässä tapauksessa painattaminen tuli edullisemmaksi.

Product insert – lipuke

Kääntäjän tulos product insert – sanoille on tuoteseloste, mutta sitä tällä ei nyt tarkoiteta. Lisäsimme tuotepakkauksen sisään lipukkeen, jossa on Facebook Messenger koodi, jonka skannaamalla ostajalle käynnistyy brändimme Facebook-sivun Messenger Chatbot eli viestejä lähettävä robotti. Meillä on tarjolla pieniä bonuksia ostajalle, joka keskustelee hetken robottimme kanssa. Robotista kerromme lisää seuraavassa julkaisussa.

Kuljetuksen valinta

Heinäkuun alkupuolella toisen tuotteen lähetys oli valmiina matkaan. Koska molemmat aioimme hieman hengähtää heinäkuun aikana valitsimme kuljetukseksi tällä kertaa lentorahdin sijaan pikalaivan (fast boat). Tämä kuljetus tapa oli puolet halvempi kuin lentorahti. Meille luvattiin 25 päivän kuljetus, mutta positiiviksenä yllätyksenä matka kesti vain 18 päivää. Lentorahti kestää yleensä 6-8 päivää.

Kuljetuksen aikana valmistelimme myynnin aloittamisen: tuotteen kuvaus, hakusanojen uusintatsekkaus, listaus, mainokset ja alennuskupongit valmiiksi. Toisen tuotteemme listaus on ollut aktiivisena nyt pari päivää. Amazon vielä käsittelee lähetyspaketteja ja siirtää tuotteita varastolta toiselle. Pidetään peukkuja, että tämä tuotteen lanseeraus onnistuisi paremmin kuin ensimmäisen tuotteen, ainakin olemme tehneet joitakin asioita toisin.

Amazon Mastery -kurssi nyt saatavilla

Jos haluat oppia perusasiat Amazon myynnistä, suosittelemme käymään Tonyn ja Vikin 8 viikon Amazon Mastery -verkkokurssin. Kurssiin pääsy oli ennen auki muutaman kerran vuodessa. Nyt kurssi on koko ajan saatavilla, ja voit edetä omaan tahtiin. Jos liityt kurssille meidän kumppanuuslinkin kautta, saat alennuksen kurssista ja kaksi 1,5 tunnin sparraussessiota, lisätietoja verkkosivultamme.

Verkostoituminen

Anne pääsi tällä viikolla erikoiseen paikkaan illanviettoon. Kyseessä oli Etelä-Helsingin Yrittäjien järjestämä sikajuhla Teerisaaren saunalla, joka kuuluu Santahaminan Upseerikerholle. Näiden tilaisuuksien parasta antia on se, kun pääsee tutustumaan muihin yrittäjiin todella monelta eri alalta. Jossakin vaiheessa juttu ohjautui Amazonissa myymiseen, ja muutamia yrittäjä alkoi kiinnostua, josko se olisi mahdollista myös heidän tuotteillaan. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

P.S. Tilaa uutiskirjeemme, jos haluat blogipäivitys-ilmoituksen sähköpostiisi!